bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Bruk hundens fantasi til å lære den det du vil...

Dette går ut på at hunden prøver seg fram til et beteende som gir belønning. La oss si du skal lære hunden din ”Ligg”

  1. Ha hunden foran deg og vis fram en favoritt godbit eller leke.
  2. La hunden fundere helt til den skjønner at det ikke hjelper å vente. Hunden kommer da til å prøve en masse ting for eksempel å hoppe, sitte, gi lapp, krafse, bjeffe. Husk at om du gir belønningen i det den bjeffer, da bjeffer den neste gang også.
  3. Plutselig legger hunden seg ned på magen. Kanskje i et forsøk på å blidgjøre deg. Akkurat da gir du belønningen med en gang. Ikke si noe, den første øvelsen er over, snu deg og gjør noe annet en liten stund.

Neste gang du trener kommer det omtrent til å skje det samme. Hunden prøver ut forskjellige ting som den tror du ønsker og så legger den seg igjen. Like raskt skal du være ute med belønningen.

Når hunden har forstått at den får belønning når den legger seg ned, er det klart for å legge inn ordet ”Ligg”. Men gjør det på riktig sted, altså når hunden har hele kroppen mot underlaget.

Fortsett med denne treningen til hunden er lynende kjapp til å legge seg når du sier ordet ”Ligg”. Når dere får til dette er det på tide å trene i et annet miljø.

Du kan trene inn alt mulig på denne måten, som gi labb, high five, sitt, stå, sitte bamse, vise tenner osv.

Lykke til med treningen!

golden retriever valper