bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Forhudinfeksjon hos hannhunder

Det er veldig vanlig at hannhunder får forhudsinfeksjon. Det merker du ved at det drypper gulgrønt sekret fra penis. Huden kan også være irritert og hunden slikker seg ofte.

Skyll rent. Det går egentlig ikke å forebygge infeksjon, men for å behandle infeksjonen når den har oppstått, kan du skylle med forhudsrens. Sprut middelet inn under forhuden med doseringssprøyten. Viktig at det kommer helt ned til bunnen i hudfollen og klem rundt forhuden så det ikke renner ut med en gang. Behandle annenhver dag i en uke. Om ikke hunden blir bedre etter tre behandlinger, ta kontakt med veterinær.

forhudrens til hannhunder

Tips! Tren valpen til å være alene

Skap korte perioder med distanse mellom deg og valpen. La den være alene noen minutter og la den ikke få følge hakk i hel på deg hele tiden. Ikke lag noe stort nummer av hverken når du går eller kommer. Sett opp en grind for å avgrense noen rom slik at du kan trene på alenetid innimellom.

Når dere er sammen forsterker du flokkfølelsen med nærhet. Mange valper ønsker å kjenne nærhet og varme fra kroppen din. Følelsen av å tilhøre en flokk gir trygghet. Jo mer dere kjenner hverandre fysisk, jo sterkere blir relasjonene mellom dere.