bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Lær barnet ditt grunnreglene i hundespråk

Tenk på dette når du skal lære ditt barn å bli bestevenn med deres hund.
Lær barnet ditt grunnreglene i hundespråk.

- La hunden ta den første kontakten. Dette er spesielt viktig om den viser litt usikkerhet i forhold til mennesker.

- Lær barnet å sitte ned når de hilser på valpen, da oppleves det mindre truende for valpen.

- Om barnet er yngre enn 7-8 år skal alltid en voksen være tilstede når barnet er sammen med valpen. Ganske raskt finner både valpen og barnet ut hvor de respektive grensene går.

- Hunden må få spise i fred. Uansett om det er mat eller bein.

- Bland ikke sammen barnets leker med hundens. Man må lære både barn og hund hvilke leker som er hvems, og at ingen får ta den andres leker uten lov. Når hunden og barnet leker sammen, skal de leke med hundens leker.

- Det er viktig at hunden må få sove og hvile i fred. Om hunden har en bestemt soveplass er det lettere å få barnet til å respektere at dette er et fredet sted for hunden. Men uansett om hunden sovner under bordet i stua eller på gulvet i gangen skal den få ligge i fred.

- La aldri barnet gå tur med hunden alene. Uansett om de har full kontroll og hunden oppfører seg eksemplarisk. Det finnes andre hunder og hundeeiere. Utsett ikke barnet ditt for å havne mitt opp i et hundeslagsmål.

- Lær barnet å tolke hundens signaler. Lær barnet å kjenne igjen en glad hund, usikker hund, redd hund og sint hund. 

- Små barn er hardhendte og kan ikke fra starten av skille mellom slå, klype, klore eller "klappe fint". De aller fleste som har hatt barn har vel opplevd kloremerker, draing i hår osv. Hunder har en annen måte enn vi til å si ifra om det gjør vondt, så lær barnet ditt det.

- Alle hunder har jaktinstinkt. Et løpende barn innbyr til jaktlek. Man kan aldri avbryte en lek ved å springe fra en hund.

- La barnet få være lekekamerat med hunden og legg ikke ansvaret for oppdragelse av hunden til barnet, men involver selvsagt barnet.

- Hunden er et levende vesen, ingen leke.

gutt gir klem til hund