bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Hopper hunden din på alle den møter?

Om du har en hund som hopper overstrømmende på alle dere møter kan du løse det på denne måten:

- Lær hunden hva du mener med ordet ”Sitt”. Når du sier ordet ”Sitt” skal hunden sette seg og bli sittende. Øv med lek og belønn med det hunden aller helst vil ha. Men ikke bare med godbiter, belønn med deg selv og en morsom lek innimellom.

- De første gangene dere øver praktisk på å møte noen, kan det være lurt å gjøre det med en venn.

- Gå mot den møtende. Før hunden begynner å dra framover (du vet sånn omtrent når det er) sier du ”Sitt”. Still krav nå, din hund vet hva det betyr. Samtidig tar du ett skritt framover inn foran hunden. Du hindrer den helt enkelt rent fysisk samtidig som du blokkerer deler av dens synsfelt.

- Rop en vennlig hilsen til den du møter, og du kan for eksempel si at du har en hund som hopper og som du holder på å lære hva som gjelder.

Nå skjer det noe i hunden. Det er du, hundens favorittmenneske som tar den første kontakten ved et møte. Nå gjelder det å være sta og konsekvent, slik at alle møter blir som denne helt til hunden oppfatter dette som hverdagslig og normalt. Da har den endret adferd. Øv på forskjellige steder og miljøer. Ikke vær sjenert, alle dere møter kommer til å være takknemlige for at du tar seriøst på, å få en ”lydig” hund.

skotsk terrier