bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Ta hånd om hud og pels

- Først og fremst: ulik pels og hud typer trenger forskjellig pleie. Hvor ofte en hund skal bade er det ikke noe fasitsvar på. En bra regel er at den ikke skal bade hvis det ikke er nødvendig. Ta vare på det naturlige fettlaget i pelsen.

- Børst først. Glem ikke å børste igjennom pelsen før badet eller dusjen. Et bra tips er også å legge en antiskli matte i badekaret. Om hunden har blitt skitten på tur, holder det ofte å bare skylle av den, eller hvis den er korthårig - tørke av den. Bruk hunde shampo av og til når hunden er ordentlig skitten eller lukter vondt. Bruk ikke shampo for mennesker. Bruk lite og velg et produkt som er tilpasset din hunds pels og hud. Bruk fingertuppene og massèr produktet godt inn. Skyll pelsen nøye.

- Klem forsiktig ut vannet av pelsen etter badet, ellers kan det bli tover (hvis du har en langhårig hund da) Børst eller kam igjennom pelsen før den tørker. En lang pels bør børstes ofte, kanskje hver dag. Hvis man fjerne tover og holder pelsen luftig blir også huden under friskere. Velg riktig børste så ikke hunden får skader og småsår på huden.

valpeshampo som er mild og naturlig for valpen