bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Hvor mye mosjon skal valper og unghunder egentlig ha?

Valper og unghunder opp til året skal absolutt røre på seg, men uten krav og organisert mosjon. Helst skal de løpe fritt med en langsom økning av turens lengde. Hunder vokser enormt fort, og noen av de aller største rasene kan øke sin vekt hundre ganger under sitt første leveår. Sammenligner man det med mennesket, vil det veie rundt 350 kg med samme voksetakt på sin ettårsdag! Belastningen på hele fysikken blir enorm om man belaster kroppen ytterligere.

Det kan faktisk være skadelig med for mye og for hard mosjon. Derfor gjelder det for valper og unghunder fram til året at de skal ta det forsiktig og i egen takt. Når leken med beste kameraten blir for voldsom, må eier stoppe opp og finne på noe annet sammen med valpen eller unghunden. Dette gjelder spesielt for de store og tunge rasene.

irsk soft coated terrier