bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Hvordan lære hunden å rulle?

1. Legg hunden. Hold en godbit i hånden, før den foran hundens snute og til siden. Hunden kommer til å strekke seg etter belønningen.

2. Før hånden opp over hundens skulder og inn over nakken/ryggen. Første gangen stopper du her, når hunden strekker seg på skrå bakover belønner du. Noen hunder bruker litt tid her, ettersom de tviler når de føler at de mister balansen. Bruk tid, belønn små steg framover.

3. Når det fungerer så langt, fører du godbiten lengre inn over ryggen. Vær rolig og hold godbiten nærme hundens snute. Snart kommer hunden til å rulle hele veien rundt for å få sin belønning.

4. Nå legger du inn ordet ”rull rundt” sammen med en håndbevegelse. Fortsett å jobbe tydelig med hunden til den ruller raskt og selvsikkert.

5. Siden lager du håndbevegelsen mindre å mindre. Om hunden blir usikker, går du noen steg tilbake og jobber tydeligere med håndbevegelsen.

6. Gjør du det i takt med hunden, så vil den snart ikke bry seg om håndbevegelsen i det hele tatt. Men glem ikke å være lynende kjapp med belønningen så fort hunden har rullet en runde.

7. Til slutt kan du stå opp og si ”Rull rundt” og det fungerer!

boxer som ruller