bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Hvordan skal man respektfult møte en fremmed hund?

Noen mennesker prøver alltid å klappe hunden med en gang de ser en hund, og da gjerne ovenfra og oppå hodet. Dette opplever mange hunder som direkte truende. Mennesket gjør dette fordi det er vår nest sterkeste sans.

Om hunden kunne snakke ville den antagelig si: «Menneske, ikke ta meg i ansiktet, jeg kjenner deg ikke ennå!»

En respektfull måte å møte en fremmed hund på er og ikke ta på den, ikke snakke til den og ikke se den i øynene. Altså: Ignorer hunden.

Da gir du hunden mulighet til å bruke sin sterkeste sans, nemlig lukten. Da kan den lukte på deg og bli kjent med deg, før den eventuelt inviterer deg inn i dens personlige sfære. Om hunden går fra deg lar du den være.

Når den har snust på deg og inviterer deg inn, spør du alltid eieren først om det er greit at du klapper hunden. Nå kan du se på den og snakke til den. Om hunden kommer til deg lukker du hånden som en knyteneve og snur den med fingrene opp så den kan lukte. Om den ikke gir tegn til engstelse eller aggresjon, kan du klappe den. Klapp alltid fremmede hunder foran på brystet og på siden av skulderen. Slik at du ikke utfordrer den ved å klappe den på hodet.
I hvilken rekkefølge bruker vi sansene våre i forhold til hunder

Mennesket
1. Syn
2. Berøring
3. Lyd
4. Lukt

Hund
1. Lukt
2. Syn
3. Lyd
4. Berøring

irsk ulvehund valper