bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Trenger valpen bur?

Bur er en riktig investering om du skaffer deg valp. Valpen vil gjerne ha et sted der den er trygg og kan hvile. Den har det bra av å ha et eget positiv ladd hvilested. Der blir den raskt trygg, får være i fred og føler seg hjemme. Det er ikke dermed sagt at man skal stenge valpen inne i tide og utide. Tvert i mot, buret skal være valpens fristed ikke fengsel.

Hvordan venne valpen til å ligge i bur om natten

Når du skal legge deg, lar du burdøren stå åpen. Du kan lokke valpen inn i buret med en godbit, en morsom leke eller bare legge hånden din inn. Du kan ha buret ved siden av sengen din og si “nei” når valpen vil opp i sengen. Kast inn en godbit og la hånden henge ned foran burets åpning. Mest sannsynlig vil valpen falle til ro i buret sitt, i trygg viten om at du er der ved siden av den.

Valpen kommer fort til å bruke buret når den vil hvile. Etter tur, lek og når mørket faller på og familien begynner å gjespe og gjøre seg klar for sengetid. Du kan også flytte buret til det rommet dere oppholder dere mest i under dagen. For eksempel kjøkkenet, gangen der alle passerer eller stua. Gjør du dette riktig kommer valpen til å elske buret sitt.

Når det er på tide med bilturer, kan buret gi en tydelig trygghet for valpen. Også når dere skal besøke venner og sove over. Under alle typer transport kan det være klokt å ha valpen under fullstendig kontroll. Ikke misbruk buret. Når buret blir brukt klokt er det ikke bare et hjelpemiddel for eieren, men også et trygt sted for valpen.

Dogman Professional stålbur til valp