bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Kloklipping på valpen

Valpens klør kommer å slipes mer eller mindre alt avhengig av hvilket underlag dere går tur på. Valpens klør bør antageligvis klippes etter et par uker. For lange klør gjør at valpen ikke får beveget seg på en bra måte og dessuten er sjansen stor for at klørna brekker eller at skade oppstås på kloen som kan bli smerteful. Å klippe lite og ofte er bra taktikk. Glem ikke "ulvekloen" som sitter litt høyere opp. Du må ikke ta alle klørne samtidig, du kan ta en om gangen over tid mens valpen venner seg til behandlingen.

Putene under potene trenger også pleie. Spesielt om vinteren om dere går der det saltes. Få inn vanen med en gang om å vaske bort saltet med en gang dere kommer fra tur. Tørk godt og smør med en salve som ikke inneholder vann. Har valpen mye pels mellom tåputene? Klipp med en potesaks, men ikke dypere enn at håret er på nivå med tåputene.

Hold klørne korte.
Det er viktig å begynne å klippe klørne til valpen tidlig. Dette fordi valpen blir vant til det og også slik at nerven vokser i takt med kloen. Med andre ord så øker risikoen for å klippe i nerven hvis klørne blir for lange. For lange klør gjør at hunden får vanskelig for å gå normalt. De setter seg også lett fast og kan føre til at de brekker og blir skadet. 

potepleie produkter du trenger til valpen din