bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Hvordan lære valpen å gå pent i bånd?

Dette emnet kan det skrives mye om og jeg vet det er mange meninger om det, men vi må alle finne ut hva som fungerer for oss selv og dette vil igjen variere fra hund til hund. Så ta det med som råd på veien, og uansett vil jeg anbefale deg å delta på valpekurs.

At du går tur med hunden din er veldig viktig for den. Da lærer den seg om miljøet rundt seg, andre dyr og mennesker. Om farer som biler, sykler og skateboards osv. Hunden får gjort fra seg og virkelig bli kjent med territoriet sitt. Det blir nesten som for oss mennesker å lese avisen. Gå tur bør gjøres minimum to ganger om dagen.

Det er viktig at du er konsekvent og at du lærer hunden din til å gå ved siden av deg. Ikke tillater stadige stup ut i busker og kratt hvor du blir hengende etter. Vis med bestemt vennlighet at du bestemmer når hunden din kan snuse fritt i litt lengre bånd og når den skal gå pent ved siden av deg i litt kortere bånd. Båndet skal alltid være slakt – ikke stramt. Tillat ikke at hunden drar i kobbelet, men stopp opp og inviter hunden tilbake til og ved siden av deg. Belønn og gi ros.

Ikke mas på hunden, stillhet fungerer garantert bedre fordi om vi gjentar ord og lyder og hunden ikke reagerer, mister ordene og lydene sin effekt. Når en hund er motivert til å samarbeide, hører den nøye på tonefallet i stemmen din. Derfor må du tenke på hvordan du høres ut. Om du er usikker, er det alltid best å være stille. Ha tålmodighet og ikke gi opp.

gå pent i bånd