bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Liker hunden å få klem?

Det sies at hunder ikke liker klemmer. De føler seg innesperret. Klemmen er unaturlig sett fra et strengt adferdsvitenskapelig perspektiv. Men hunder er smarte. Om du sakte venner hunden til at klem betyr trygghet, så forstår hunden det. Den kommer snart til å forstå at klemmen er en viktig del av deres nye fysiske liv.

Begynn mildt og enkelt. Sett deg ved siden av hunden og legg hånden på ryggen eller siden. Klø litt samtidig.

I takt med at hunden innser hvor deilig det er å bli klødd, øker du ”klemmen”.

Hemmeligheten er å aldri slutte helt å klø. Til slutt handler det om bamseklemmer, sammen med en nesten ikke merkbar hånd- eller fingerrørelse.

Fysisk kontakt kan lede til en enda bedre relasjon til hunden din, og er også en måte å aktivisere hunden på. Begynner du bevisst å jobbe med hunden fysisk, får den noe å tenke på og det er en skikkelig bra aktivisering.

gutt klemmer valp