bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Hold ørene på valpen rene

Hundens øreganger er trange og fuktige. Det gjør at bakterier, sopp og parasitter lett oppstår. Raser med lange hengende ører er mest utsatte, men alle hunder trenger å få rengjort sine ører med jevne mellomrom.

Slik gjør du:
1. Dra øret forsiktig rett opp. Det blir lettere hvis hunden ligger på siden.
2. Drypp med romstemperert ørerens 
3. Massèr lett ved roten av øret og slipp
4. Tørk det tørt med en kompress eller bomulsbit
5. Har hunden masse hår i øret, tynn det ut med en saks, men pass på så det ikke detter løst pelshår ned i hørselgangen.

Når du undersøker hundens øre, vær oppmerksom på om øret er rødt, lukter vondt eller viser tegn til kløe eller smerte. Hvis det er sekret i øret, uansett farge er det ikke bra. Har hunden noen av disse symptomene eller holder hodet på skeive eller rister på hodet, gå til veterinæren med det samme.

ørerens til hund