bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Øv takk og værsågod med byttehandel

Med denne øvelsen lærer du hunden å slippe det den har i munnen.

1. Begynn inne i et kjent og rolig miljø, f.eks i kjøkkenet eller i stuen.

2. Gi hunden noe den vil ha, f.eks. en leke.

3. Vis hunden en annen leke eller godbit som den vil ha enda mer. Da slipper hunden automatisk det den har i munnen og du gir den det du har i hånden.

4. Så fort hunden har spist opp godbiten eller sluppet leke nr. 2, får den tilbake den første leken. Så går du fra hunden uten et ord.

Gjør denne øvelsen uten å mase, helt til hunden forstår hva den går ut på. Når den slipper det den har i munnen får den noe annet den vil ha. Hunden har forstått hva byttehandel går ut på.

Når det fungerer, legger du inn "Takk" i det hunden slipper tingen. Prøv å si "Takk" uten å ha noe å bytte med. Når hunden slipper tingen, roser du med rolig stemme, før du sier "Værsågod". Du trenger ikke å plukke opp tingen å gi den til hunden. Se til en annen kant, hunden tar fort poenget - den vil jo ha tingen.

engelsk cocker spaniel valp