bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Øyeproblemer hos hund

Øyeproblemer er ganske vanlig hos hunder. Hunder med hengende nedre øyelokk, langhårige hunder og hunder med grunne øyehuler er de som plages mest.

Pirk ikke i valpens øyne om det ikke er nødvendig. Om øyne renner og er røde på det hvite, kan det være en infeksjon, skade eller et lite irriterende hårstrå. Undersøk forsiktig.

Klipp bort hår. Generelt gjelder det å klippe bort alt hår som irriterer i øynene eller å sette det opp med strikk eller spenne. Inntørket sekret eller skitt rundt øynene må vaskes bort. Bruk vanlig lunkent vann eller øyevann(rens) for hund.

Vask ofte. Hunder med utstående øyne f.eks. mops, har oftere øyeproblemer og må vaskes oftere enn andre. Har hunden skader i øyet, kontakt veterinær.

mops øyerens