bilde av valper
   

Artfex bilbur

 
Visste du at...
det finnes en myte som sier at tispen har godt av å få et kull med valper, spesielt om hun er litt stresset og utagerende. Dette stemmer ikke. Tispen blir ikke roligere og man skal aldri avle på en hund som ikke har gode egenskaper fra før.
 
Kjøp seng til valpen din her
 
   

 

 

schäfer valper
Visste du at..
Store hunderaser har større søvnbehov enn små. En mastiff kan f.eks. trenge rundt 18 timers søvn per dag, mens en mindre rase kan klare seg med 12 timer.
 

 

hundelek dobbelthale
 
Visste du at...

…en hund har ca 1700 smaksløker. Det kan sammenlignes med kattens 470 og menneskets 9 000.

…en hund har opptil seks ganger bedre mørkesyn enn et menneske.

 

 

Å lykkes med "pottetrening"

Tålmodighet, rutiner og ros er den beste måten å få en glad og stueren hund. Dessuten er det ytterst få hunder som ikke blir stuerene. Om det tar tid, har det ofte med umodenhet å gjøre.

1. Unngå raske løsninger som å dekke gulvet med aviser. Du skal fra starten av venne valpen til å tisse og bæsje ute.

2. Ta bort alt fra gulvet som du er redd om, f.eks. tepper.

3. Valper pleier gjerne å få et favorittsted inne hvor de tisser gang på gang. Det er fordi at i deres følsomme neser lukter det "potte" akkurat der. Derfor er det veldig viktig at du vasker skikkelig der valpen har tisset den første gangen, med f.eks. like deler eddik og vann.

4. Gi valpen en sjangs til å tisse en siste gang før dere går inn etter turen. Dette er ekstra viktig om dere har lekt og hatt det gøy.

5. La ikke valpen spise sent på kvelden. Gi valpen mat en time før siste lufting før legging.

6. Ha sko og jakke lett tilgjengelig ved døren. Kobbelet, om du trenger det bør allerede ligge i lommen. Bær ut valpen og så tar du på kobbelet ute om nødvendig.

7. Ikke vekk valpen etter en stund med hvile, uten gå ut med den med en gang.

8. Det fins ikke dårlig vær når man "pottetrener" med valpen.

9. Om du bruker bur, så ha døren igjen nattestid eller om du bruker kurv/seng, avgrens området rundt valpens liggested. Hunder gjør helst ikke fra seg der de sover.

10. Om valpen gjør fra seg på gulvet, skal du ikke ta ut den med en gang. Da kan den misforstå å tro at " om jeg tisser på gulvet får jeg komme ut å leke". Vent et minutt så forsvinner den koblingen.

11. Sett vekkerklokken på ringing midt på natten. Ta valpen fort ut en tur. Da kommer du valpen i forkjøpet og har kontroll på valpens nattlige behov. Om du våkner av at valpen lager lyd, gjør du selvfølgelig på samme måte.

12. Glem ikke å gi ros på riktig sted, det vil si ute. Når det skjer inne, lar du vær å kommentere det.

Lykke til med treningen!

labrador valp i gresset